duminică, 17 februarie 2013

Schimbari in prioritatile standardelor pentru masinile integrate in retea


Recentele schimbari in cadrul industriei mondiale contructoare de masini si implicatiile lor in cadrul standardelor internationale necesare pentru dezvoltarea de vehicule integrate si sistemele inteligente de transport - intelligent transport systems (ITS), reprezinta elementele cheie ale atelierului  de lucru ce urmeaza a se desfasura in cadrul expozitiei internationale auto de la Geneva, Elvetia, in data de 6 martie.

Aflat la cea de a opta editie, atelierul de lucru “Masina complet integrata in retea” este un eveniment anual organizat de World Standards Cooperation (WSC), parteneriat strategic dintre Comisia internationala electrotehnica - International Electrotechnical Committee (IEC), Organizatia internationala pentru standardizare - International Organization for Standardization (ISO) si Uniunea internationala a telecomunicatiilor - International Telecommunication Union (ITU).

Anul trecut evenimentul a atras peste 100 de experti mondiali care au discutat cu privire la necesitatea standardelor pentru vehiculele electrice alaturi de alte teme precum evitarea distragerii soferului de la activitatea condusului masinii, cresterea sigurantei vehiculelor, sisteme ITS.

Atelierul de lucru din 2013 va detalia progresele facute in aceste domenii, incluzand si discutii cu privire la urmatoarele subiecte:

·        Viziunea fabricantilor cu privire la schimbarile recente din industrie si nevoile curente pentru standardizare
·        Care este directia masinii integrate in retea ?
·        Provocari tehnologice si aplicatii pentru masina integrata in retea

Vorbitorii care au confirmat participarea provin din urmatoarele organizatii: SAE, Dekra, Bosch si  Ygomi LLC.

Contributiile si expertiza oferita de vorbitori si audienta vor ajuta la o mai buna intelegere a provocarilor pe care industria auto le va intampina in viitorii ani  precum si a modalitatilor in care strandardele internationale pot ajuta fabricantii sa indeplineasca cerintele clientilor.

Atelierul de lucru din acest an va fi inca o data moderat de Richard Parry-Jones, fost director executiv in cadrul ford Motor Company, recunoscut ca un “guru” in domeniu. (dupa un comunicat ISO)