vineri, 23 martie 2012

OHSAS 18001 pentru Extractii, reciclare si gestionare deseuri

WCL Quarries obtine certificarea OHSAS 18001 pentru sanatate si securitate ocupationala

20 martie 2012. WCL Quarries, cel mai mare operator independent din domeniul extractiilor, reciclarii si gestionarii deseurilor din regiunea britanica Midlands, a obtinut certificarea OHSAS 18001 din partea Biroului Britanic de Evaluare. Aceasta este cea de-a treia certificare internationala a companiei, ea obtinand in ultimii patru ani si certificarile ISO 9001 si ISO14001.

Atingerea standardului OHSAS 18001 pentru sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale i-a impus companiei WCL Quarries sa isi evalueze riscurile si sa isi implementeze un sistem de management al sanatatii si securitatii in munca in cele trei unitati ale sale extractive si de reciclare si gestionare a deseurilor din Midlands, promovand un mediu de lucru sigur si sanatos.

Directorul general WCL Quarries, Simon Winner, a comentat: “La WCL Quarries, sanatatea si siguranta echipei noastre este de o importanta primordiala, un santier bine condus si de succes este un santier sigur. Am muncit extrem de mult pentru a obtine nu numai certificarea OHSAS 18001, ci si certificarile ISO 9001 si ISO 14001. Cu toate acestea, faptul ca am obtinut aceste certificari nu inseamna ca munca grea s-a sfarsit aici. Pentru a continua sa fim o companie responsabila, trebuie sa ne dedicam imbunatatirii continue si trebuie sa ne castigam din nou certificarea in fiecare an.”

Aceasta realizare de a detine certificarea OHSAS 18001 vine in completarea celorlalte certificari ISO 9001 si ISO 14001 detinute de companie in prezent, ceea ce inseamna ca WCL Quarries poseda si aplica solutii robuste si pe deplin monitorizare de Biroul Britanic de Evaluare in privinta urmatoarelor aspecte:

• Managementul calitatii (ISO 9001);
• Politica de protectie a mediului (ISO 14001);
• Sanatatea si siguranta la locul de munca (OHSAS 18001).

Simon Winner a continuat: “Sunt extrem de mandru de echipa noastra pentru ca a obtinut trei certificari de la Biroul Britanic de Evaluare, certificari greu de obtinut, insa si mai greu de pastrat. Cred ca acest lucru implica o declaratie pozitiva despre afacerea noastra si despre oamenii ei.”
Calitatea produselor si serviciile profesionale recomanda compania WCL Quarries ca pe un furnizor consacrat in domeniul constructiilor. WCL Quarries opereaza la ambele capete ale lantului de aprovizionare, ajutandu-si clientii sa faca economii logistice si oferind servicii complete care tin cont de aspectele ecologice implicate in toate procesele. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.wclquarries.com.

marți, 6 martie 2012

Managementul incidentelor din domeniul securitatii informatiei

ISO/IEC 27002 2005 - practici recomandate privind securitatea informatiei - Managementul incidentelor din domeniul securitatii informatiei:

- Raportati evenimentele si punctele slabe ale securitatii informatiei.
- Raportati evenimentele legate de securitatea informatiei cat se poate de rapid.
- Raportati punctele slabe ale securitatii in sisteme si servicii.
- Gestionati incidentele si imbunatatirile din domeniul securitatii informatiei.
- Stabiliti proceduri si responsabilitati prin care sa raspundeti incidentelor.
- Invatati din incidentele din domeniul securitatii informatiei.
- Strangeti probe pentru a va sustine actiunile.
(ISO 27002 2005 - Securitatea informatiei - Managementul incidentelor din domeniul securitatii informatiei)
tags: certificare iso 27002, securitatea informatiei, consultanta iso 27002, implementare iso 27002