Endress + Hauser a obţinut certificarea Sistemului de Management al Energiei in Marea Britanie, adaugand recent BS EN 16001 la lista de certificari ale sistemelor proprii de management
Certificarea ISO 16001 a fost acordată ca urmare a introducerii proceselor şi sistemelor de îmbunătăţire a eficienţei energetice la sediul său din Manchester şi la centrul de productie.
Aceasta a inclus implementarea ISO 16001 in companie a propriului sistem energetic de monitorizare şi de direcţionare (AM & T) in sistemul de masura si control al energiei electrice a clădirii, gaz şi de utilizarea aerului comprimat.
Compania a adoptat, de asemenea, tehnologie de economisire a energiei, cum ar fi iluminatul controlat şi o temperatură variabilă controlată, sistem de încălzire cu pompa, precum şi introducerea unor comunicări regulate cu personalul pentru a promova avantajele adoptării eficientei de mediu.
Compania a obtinut deja certificarea de calitate ISO 9001, a sistemului de management de mediu ISO 14001 şi OHSAS 18001 pentru Sanatate si Securitate in munca. ISO 16001 este strâns legat de standardul de mediu ISO 14001.
Cu toate acestea, în timp ce standardul de mediu are ca scop reducerea poluării şi daunelor asupra mediului, standardul de management energetic ISO 16001 este axat pe reducerea consumului de energie şi emisiilor de gaze cu efect de seră. sursa: www.controlengeurope.com
luni, 15 noiembrie 2010
luni, 1 noiembrie 2010
Certificare ISO 3632 - Sofranul
ISO (Organizatia Internationala de Standardizare) a publicat recent un nou standard pentru testarea sofranului, si anume:
ISO 3632-2:2010 Condimente - Sofranul - Metode de testare
Consecventa metodei de testare va duce la separarea sofranului pur, iar acest lucru ofera consumatorilor siguranta si incredere ca sofranul achizitionat este autentic si utilizarea lui in diferitele alimente se va face in conditii de siguranta pentru consumul uman.
Standardul ISO 3632-2:2010, Condimente - Sofran (Crocus sativus L.) - Partea 2: Metode de testare, a fost elaborat de comitetul tehnic ISO / TC 34, Produse alimentare, subcomitetul SC 7, Condimente, plante aromatice si mirodenii fiind disponibil la institutele nationale membre ISO (Asociatia Romana de Standardizare). La Secretariatul Organizatiei Internationale de Standardizare, acesta costa 136 franci elvetieni. (www.iso.org)
tags: certificare ISO 3632, implementare, consultanta ISO 3632, sofran, condimente
ISO 3632-2:2010 Condimente - Sofranul - Metode de testare
Consecventa metodei de testare va duce la separarea sofranului pur, iar acest lucru ofera consumatorilor siguranta si incredere ca sofranul achizitionat este autentic si utilizarea lui in diferitele alimente se va face in conditii de siguranta pentru consumul uman.
Standardul ISO 3632-2:2010, Condimente - Sofran (Crocus sativus L.) - Partea 2: Metode de testare, a fost elaborat de comitetul tehnic ISO / TC 34, Produse alimentare, subcomitetul SC 7, Condimente, plante aromatice si mirodenii fiind disponibil la institutele nationale membre ISO (Asociatia Romana de Standardizare). La Secretariatul Organizatiei Internationale de Standardizare, acesta costa 136 franci elvetieni. (www.iso.org)
tags: certificare ISO 3632, implementare, consultanta ISO 3632, sofran, condimente
Abonați-vă la:
Postări (Atom)