miercuri, 28 aprilie 2010

ISO 31000 si Implicarea semnificativa

Standardul ISO 31000 presupune o implicare semnificativa a consiliului de administratie si a managementului de varf, precum si resurse suficiente pentru a traduce angajamentele in actiune concreta.

Standardul pentru managementul riscului ISO 31000 impune serioazitate si implicare din partea consiliului de administratie si a managementului pentru a se asigura faptul ca este integrat total in cultura si modul de operare a organizatiei.

Multe organizatii prefera sa petreaca timpul in dezbateri cu teme legate introducerea de notiunilor de ”gestionare totala a riscurilor”, “gestionare holistica a riscurilor”, “managementul riscurilor intreprinderii”, “gestionarea globala a riscurilor intreprinderii”, “managementul strategic al riscurilor”.

Organizatiile cu adevarat de succes, cum ar fi UPS, accentueaza munca asupra intelegerii incertitudinii implicate in atingerea obiectivelor lor si se asigura de gestionarea eficienta a riscurilor, astfel incat sa obtina rezultate pozitive. (www.iso.org) tags: certificare ISO 31000

luni, 19 aprilie 2010

Presedintele Indiei despre responsabilizarea consumatorilor

Atragand atentia asupra standardelor de calitate ISO si ghidurile inspirate sau dezvoltate de ISO / COPOLCO, presedintele a recomandat guvernelor nationale sa le foloseasca pentru a difuza informatiile noi si pentru responsabilizarea consumatorilor.

“Treziti-va! ", a exclamat presedintele Indiei in mesajul de deschidere a celei de-a 31 reuniune a comitetului ISO despre politica de protectie a consumatorilor.

Presedintele a subliniat, de asemenea, importanta standardelor pentru rezolvarea actualei crize economice globale.

D-na Shrimati Pratibha Patil Devisingh a declarat, de asemenea:
"Stimularea cererii de consum si crearea de incredere in institutii si piete sunt domeniile prioritare pentru rezolvarea situatiei. Acest lucru necesita produse care respecta standardele de calitate si servicii care au asigurare de siguranta ... Prin urmare, pentru noi, protectia consumatorului este de mare importanta, atât ca parte a unei abordari corecte a afacerilor precum si pentru realizarea obiectivului mai larg al cresterii economice nationale. "
Referindu-se la modalitatea transfrontaliera de fabricatie a produselor, ea a spus:
"Tarile ar trebui sa aiba o abordare coordonata pentru a satisface nevoile de consum in mod satisfacator, prin elaborarea unor standarde care iau in considerare preocuparile lor. Intr-o lume interconectata este important a se incheia rapid acordurile de recunoastere reciproca a standardelor intre tari pentru a promova comertul international si pentru a permite circulatia rapida a marfurilor. Un set comun de standarde acceptate va evita litigiile comerciale inutile si va fi un ghid pentru exportatori pentru furnizarea de bunuri standard peste hotare. "
(www.iso.org)
tags: certificare iso, implementare si consultanta iso

marți, 6 aprilie 2010

Certificare ISO 28000

Seria de standarde de calitate ISO 28000 ajuta în punerea în aplicare (implementare ISO 28000, consultanta) a initiativelor de securitate vamala, guvernamentala şi internaţionala, inclusiv Organizaţia Mondială a Vămilor pentru a asigura şi a facilita comerţul global, Programul Operatorilor economici autorizati UE, Parteneriatul SUA impotriva terorismului, Organizatia Internationala Maritimă (OMI) a navelor şi a instalaţiilor portuare Cod de securitate.

Raportul IMO al Comitetului pentru siguranţa a confirmat că:
"în seria ISO 28000 acum au fost publicate şi numeroase porturi, terminale şi organizaţii au fost certificate de către terţe părţi independente acreditate de organismele de certificare ISO 28000",
în timp ce recunoscând că:
"standardele ISO ar putea fi aplicate tuturor navelor, indiferent de dimensiunea, tipul, scopul şi dacă opereaza internaţional, în plan intern sau în apele interne."
Acelaşi lucru poate fi spus de toate celelalte segmente de transport în lanţul de aprovizionare.

Seria ISO 28000 a fost dezvoltata de catre ISO / TC 8, Tehnologii pentru nave maritime, în cooperare cu alte organizaţii şi părţi interesate.

Capitanul Charles Piersall, Catedra de ISO / TC 8 a explicat că "standarde au fost puse la dispoziţia publicului în PAS, înainte de publicarea în standardele internaţionale." ISO / TC 8-a publicat peste 100 de standardelor în sprijinul organizaţiilor internaţionale.

ISO 28000, ISO 28001, ISO 28003 şi ISO 28004 sunt disponibile la institutele naţionale (ASRO in Romania) şi la Secretariatul Central ISO, contactand Departamentul de Marketing si Comunicare. (sursa: Organizatia Internationala de Standardizare)
tags: certificare ISO 28000, consultanta ISO 28000, implementare, acreditare