duminică, 31 ianuarie 2010

Certificare ISO 16738

David Purser, lider al grupului de lucru care a dezvoltat standardul ISO 16738 / 2009, Protectia in caz de incendiu - Informatii tehnice asupra metodelor de evaluare a comportamentului si deplasarii persoanelor, comenteaza:

“ Baza proiectarii in siguranta a structurilor consta in oferirea de protectie la efectele focului si de modalitati de evacuare. ISO/TR 16738:2009 va fi folositor pentru proiectanti, la fel pentru organizatiile de reglementare si pentru profesionistii din domeniul protectiei contra incendiilor, datorita prezentarii strategiilor de evacuare si a aspectelor legate de protectia vietii in strasa legatura cu activitatea de design”.

Standardul ISO 16738 / 2009, Protectia in caz de incendiu - Informatii tehnice asupra metodelor de evaluare a comportamentului si deplasarii persoanelor, a fost elaborat de comitetul tehnic ISO / TC 92, Protectia in caz de incendiu, subcomitetul SC 4, Tehnologia protectiei contra incendiilor si este disponibil in cadrul institutelor nationale membre (168 de franci elvetieni pe site-ul ISO).
(certificare ISO 16738, consultanta ISO 16738, protectie incendiu)
Sursa: ISO 16738; vezi si alte stiri ISO.

joi, 28 ianuarie 2010

Codul international ISO de identificare al partiturilor ( ISMN )

Codul international ISO de identificare al partiturilor ISO 10957

Codul international standard de identificare al partiturilor muzicale (ISMN) a fost actualizat in cadrul standardului revizuit ISO 10957:2009.

Codul contine acum 13 cifre in loc de 10, fiind astfel in conformitate cu codul international standard de identificare al cartilor ( ISBN ), care la randul lui fusese modificat in acelasi sens, incepand cu 01.01.2007, pentru a putea face fata cresterii volumului publicatiilor.

ISMN a fost dezvoltat de catre si pentru sectorul publicatiilor muzicale ca un sistem separat, complementar ISBN.

ISMN identifica partiturile tiparite ca o categorie distincta de publicatii in cadrul lantului de apovizionare global, ajutand la dezvoltarea comertului si a serviciilor adiacente din cadrul pietei muzicale.

duminică, 24 ianuarie 2010

Premiul de excelenta ISO pt. standarde din domeniul opticii

Premiul de excelenta ISO recunoaste realizarile “vizionare” ale creatorilor de standarde din domeniul opticii

Realizarile deosebite ale unei echipe internationale care dezvolta standarde ISO pentru optica si fotonica (domenii care acopera produse cum ar fi lentilele de contact si telescopapele) au fost recunoscute prin acordarea premiului de excelenta Lawrence D. Eicher , cu ocazia celei de a 32-a adunari generale ISO din Cape Town, Africa de Sud.

In fiecare an premiul este atribuit unui grup de dezvoltare de standarde de calitate ISO, remarcat prin activitatea performanta.

In anul 2009 premiul a fost acordat comitetului tehnic ISO / TC 172, Optica si fotonica.

Domeniul de lucru al comitetului ISO/TC 172 este vast, incluzand produse cu folosinta cotidiana, de la ochelari de citit si lentile de contact pana la microscoape, telescoape si endoscoape.

Lucrarile comisiei, acopera, de asemenea , diverse alte echipamente, cum ar fi scanerele laser, echipamente de topografie, bunuri de uz oftalmologic şi multe dintre componentele care fac ca aceste sisteme complexe sa functioneze.

Efortul şi daruirea comisiei se concretizeaza prin mai mult de 280 de standarde internationale ISO (certificarea ISO in acest domeniu este destul de rar intalnita in Romania, daca nu inexistenta) extreme de complexe, publicate in acest domeniu.

De la infiintarea sa, comisia a trebuit sa faca fata provocarilor reprezentate de o zona de piata care evolueaza necontenit, caracterizata de evolutia rapida a tehnologilor si consultanta ISO oferita in acest domeniu.

In ciuda acestui fapt, comisia a reuşit sa se adapteaza cu flexibilitate la evolutia cerintelor tehnice, pozitionându-se ca un jucator important in acest domeniu.
In acest sens, comisia ISO / TC 172 are ca obiectiv dezvoltarea domeniului fotonicii ca o parghie pentru exploatarea potentialului dat de nanotehnologie.

Preşedintele ISO a specificat: "In acest context, este de laudat ca acest comitet şi conducerea sa au produs standardele industriale necesare la momentul oportun şi ca acest lucru continua cu succes."

Secretarul ISO / TC 172, d-na Elisabeth Leitner, a primit premiul in numele comisiei. (articol consultanta ISO 172, certificare ISO 172)

marți, 19 ianuarie 2010

Standardul ISO 23932

Standardul ISO 23932:2009, Norme de siguranta antiincendiu - Principii generale, a fost dezvoltat de ISO / TC 92/SC 4, Norme de siguranta antiincendiu, si este disponibil la institutele nationale ISO (a se vedea lista completa cu detalii de contact pentru fiecare tara in parte pe site-ul iso.org).

In Romania, ASRO este singurul organism abilitat sa comercializeze standardul ISO 23932.

Consultanta pentru certificare ISO 23932 face referiri la principii generale in scopul de a consolida o metoda performanta care va fi folositoare pentru inginerii de proiecte cu scopul de a evalua siguranta la foc in cazul cladirilor noi sau cladirilor deja existente.

Aceasta poate fi, de asemenea, obtinut direct la secretariatul central ISO, pret 92 de franci elvetieni, prin intermediul magazinului ISO sau prin contactarea Departamentul de Marketing si Comunicare.
tags: consultanta ISO 23932, certificare ISO 23932

miercuri, 6 ianuarie 2010

Certificarea ISO 240

Standardul ISO 240 international va ajuta organizatiile sa-şi planifice şi sa execute la timp şi cu costuri eficiente retragerea de pe piata a produselor cu defecte de fabricatie sau cu etichete si instructiuni de avertizare inadecvate – indiferent daca produsele sunt inventarul producatorilor sau vanzatorilor, in rafturile de vanzare sau in mana consumatorilor.

Acest standard ISO 240 va oferi, de asemenea, orientari cu privire la actiunile corective, inclusiv cele legate de reparatii, inlocuire , re-cumparare şi de notificare publica, ajutand organizatiile in a minimiza riscurile juridice şi contribuind la satisfacerea si loializarea clientului.

~ Certificarea ISO 240, Consultanta ISO 240 ~