vineri, 18 septembrie 2009

Certificare ISO 12931

"Specificarea criteriile de performanţă ale dispozitivelor de autentificare este crucială atât la nivel naţional şi internaţional, pentru a oferi o mai mare încredere în rândul consumatorilor, pentru siguranta si consolidarea sistemelor de distributie precum şi pentru a ajuta autorităţile publice sa ia masuri punitive si de prevenire ", spune Jean-Michel Loubry, presedintele comisiei ISO / PC 246.

Viitorul standard ISO 12931, ISO 12931, Criteriile de performanţă pentru instrumentele de autentificare a contrafacerii în materie de bunuri materiale, se va aplica la toate materialele si bunurile produse.

Printre problemele care vor fi abordate sunt criteriile de prelucrare a datelor, interoperabilitatea sistemelor anti-contrafacere, capacitatea de a facilita controalele, autorizaţia de acces la date, fiabilitatea si eficienta in detectarea produselor contrafacute precum şi masuri de securitate, incluzand urmariea si depistarea.
tags: certificare ISO 12931, consultanta ISO 12931
sursa: Organizatia Internationala pentru Standardizare, iso.org

vineri, 4 septembrie 2009

ISO / TR 13154 : 2009 cu privire la utilizarea echipamentului de depistare a febrei

Raport ISO cu privire la utilizarea echipamentului de depistare a febrei ca pregatire contra pandemiei.

Un nou raport tehnic ISO cu privire la modul de utilizare eficienta a echipamentului medical pentru depistarea febrei in locatii cheie ca aeroporturile internationale va ajuta autoritatile din domeniul sanatatii publice sa blocheze raspandirea bolilor infectioase cum ar fi virusul gripal H1N1, prevenind astfel aparitia unor pandemii.

Standardul ISO / TR 13154 : 2009, Echipament medical electric- Ghid pentru asamblare, implementare si operationalizare pentru identificarea starilor febrile folosind un tremograf diagnosticator, reprezinta un intrument nou pentru pregatirea impotriva unei eventuale pandemii.

Obiectivele primare ale pregatirii contra pandemiei se refera la salvarea vietilor, reducerea impactului pandemiei asupra starii de sanatate a populatiei si minimarea intreruperii serviciilor medicale si a altor servicii concomitent cu mentinerea continuitatii afacerilor si a activitatii societatii in general. sursa: iso.org