duminică, 24 mai 2009

ISO la Salonul auto de la Geneva 2009

Atelier de idei cu privire la masina complet electronizata in cadrul Salonului auto de la Geneva 2009


Pentru cel de-al patrulea an consecutiv un eveniment important referitor la tehnologiile informatiei si comunicatiilor (TIC) cu aplicatii in industria auto este organizat de ISO, IEC şi ITU, organizatii lucrnd impreuna sub umbrela Asociatiei de standardizare mondiala.

Atelierul de idei cu privire la masina complet electronizata a avut loc pe 4 şi 5 martie 2009, la unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul auto, show-ul international auto de la Geneva , Elvetia.

TIC cu aplicatii in industria auto reprezintă o valoare adăugată pentru consumatori, în termeni de siguranţă, confort şi de mobilitate.

Previziunile legate de mărimea pieţii au in calcul miliarde de dolari şi părţile interesate sunt de acord cu faptul că standardizarea şi coordonarea între industria auto şi industriile cu aplicatii TIC sunt factori cheie în dezvoltarea de noi tehnologii.

Atelierul de lucru a reunit specialişti cheie din domeniu, de la factori de decizie de top la ingineri, designeri, planificatorii, oficiali guvernamentali, experţi in standardizare şi altii.

sâmbătă, 16 mai 2009

Utilizarea TIC conform ISO

ISO a publicat un nou manual pentru a ajuta institutele nationale de standardizare sa utilizeze cat mai cuprinzator tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor (TIC).

Acest sistem acoperă acum o gamă diversificată de operatiuni electronice bazate pe tehnologii web, incluzand site-ul web ISO, servere pentru accesul şi schimbul de informaţii, un sistem electronic de alegere şi un magazin electronic.

Noul manual oferă informaţii, proceduri şi linii directoare pentru institutele naţionale de standardizare in vederea asigurarii faptului ca sunt dotate corespunzător şi instruite pentru a face cât mai mult uz de suportul TIC pentru activităţile de standardizare, precum şi pentru contactele si relatiile din cadrul sistemului global ISO.

Ca preambul al manualului ISO, Alan Bryden, secretarul general ISO intre 2003 - 2008, scrie: "Unul dintre rolurile-cheie ale secretariatului central ISO este furnizarea de noi unelte si servicii electronice care vor facilita comunicarea între toate părţile implicate în standardizarea internaţională şi în special intre cei implicaţi în procesul de dezvoltare a standardelor internaţionale. "

joi, 7 mai 2009

Standardele ISO la Davos 2009

Tema actualei reuniuni anuale desfasurate in perioada 28 ianuarie - 1 februarie 2009 la Davos in Elveţia, a fost "Modelând post-criza mondială".

In spiritul ideilor de la Davos 2009, standardele internationale ISO, atat cele existente cat si cele potentiale, vor ajuta întreprinderile să depaseasca criza economica şi vor ghida activitatile lor catre o stabilitate reinoita si un succes stabil.

Standardele ISO pot ajuta mediul mondial de afaceri la:
• Îmbunătăţirea calitatii produselor / serviciilor
• Reducerea costurilor tranzacţionale şi de productie prin intermediul eficientizarii activitatilor operationale
• Reducerea greselilor de fabricatie
• Creşterea încrederii clienţilor
• Asigurarea compatibilitatii produselor
• Ajutor in furnizarea de produse şi servicii care sunt conforme cu reglementările aplicabile.