sâmbătă, 25 aprilie 2009

AuthenTec s-a certificat ISO 9001 / 2008

AuthenTec (NASDAQ: auth), cel mai important furnizor de senzori si solutii inteligente pentru amprente, a anuntat ca a obtinut mult ravnita certificare ISO 9001 : 2008.

"Conformitatea cu ISO 9001 ajuta la asigurarea clientilor nostri ca produsele noastre sunt de cea mai înalta fiabilitate si de faptul ca procesele noastre respecta cele mai aprofundate practici si standarde de calitate", a spus Tony Iantosca, Vice Presedinte al companiei - Worldwide Operations and Quality

sursa: AuthenTec, Inc, www.authentec.com

joi, 16 aprilie 2009

Certificarea ISO 16850 va reduce riscul de leziuni la cap

ISO 16850:2007, vehiculele rutiere - Protectia pietonilor – Metoda de testare a impactului asupra capului copilului este un recent standard international care va ajuta economia si firmele cu activitati specifice in domeniu sa proiecteze si dezvolte masini "prietenoase" pentru copiii pietoni si nu numai, cu scopul de a scadea numarul leziunilor corporale si in special cele la cap provocate copiilor ca urmare a accidentelor.

În fiecare an, mii de pietoni si biciclisti sunt loviti de autovehicule. Cele mai multe dintre aceste accidente au loc în zonele urbane unde leziunile grave sau cele mortale pot fi sustinute de viteze relativ mici, în special în cazul copiilor.

Conform statisticilor oficiale, aproximativ 8.000 de pietoni si biciclisti sunt ucisi si aproximativ 300.000 de raniti în Uniunea Europeana în fiecare an. În America de Nord, cifrele indica în jur de 5.000 de pietoni si a ucis 85.000 raniti.

De asemenea, acest standard ajuta la îndeplinirea obiectivelor Organizatiei Mondiale a Acordului Comertului privind barierele tehnice în calea comertului (WTO TBT).
Blog-ul Certificare ISO prezinta, de asemenea, informatii despre ISO 16869

miercuri, 8 aprilie 2009

ISO 22951 pentru interventia vehiculelor de urgenta

Un nou standard ISO va ajuta ca masinile de politie, masinile de pompieri si alte vehicule de urgenta, sa ajunga la destinatia la care acestea au fost expediate, intr-un timp cat mai scurt si in conditii de siguranta.

Certificarea ISO 22951:2009: Dictionar de date si seturi de mesaje pentru dreptul de control prioritar al semnalelor de sisteme de urgenta si pentru vehiculele de transport public (PRESTO) standardizeaza mesajele în sistemele de prioritizare a semnalului de urgenta si pentru vehiculele de transport public (transporturi de urgenta: masini de pompieri, politie, salvare).